ההשלכות של הקורונה על הזוגיות

פעמים רבות זוגיות היא חיבור של שני אנשים השונים מאד זה מזה, אשר מתאהבים ומחליטים להקים קן משפחתי יחד. במקרים רבים, האהבה נותרת שנים רבות ונוספים לה הערכה זה לזה, כבוד הדדי ושיתופי פעולה פוריים.

אך יש גם מקרים שמרוץ החיים אשר כולל גידול ילדים וקריירה מביא לכך שהזוגיות עולה על שרטון. חלקם מחליטים לטפל בנושא זה כדי לגשר על הפערים ולכן פונים לקבל ייעוץ זוגי. מקצתם אינם מאמינים שהליך מסוג זה ייצור שינוי ויהפוך את הקערה על פיה ולכן הם מחליטים להיפרד, תוך הסכמות הדדיות או עם מחלוקות שנמשכות ביניהם לאורך שנים, על גבם של הילדים, בבתי המשפט.

התקופה שבה רוב הציבור היה בבית בסגר בעקבות מגפת הקורונה, יצר כיוונים חדשים ביחסים בין הזוגות. אצל חלק מהאוכלוסייה, הדבר הטיב את מערכת היחסים הזוגית, אצל אחרים היא הקצינה את התחושה שהם הרגישו מזמן, כי הם צריכים להיפרד וזוגות אחרים הבינו שיש להם בעיה ועד עתה הם לא הבינו עד כמה היא עמוקה.

יועצת זוגית- מתי כדאי לפנות? 

זוגות אשר מעוניינים לנסות לשקם את הקשר ביניהם לפני שהם מקבלים החלטה לפתוח בהליכי גירושין סבוכים ומורכבים, פונים ליועצת זוגית מנוסה ובעלת מוניטין רב, כדי שהיא תסייע להם להגיע להבנות ולחזור שוב לזוגיות הדינמית שהייתה ביניהם בעבר.

סגר הקורונה יצר השפעה שונה על כל אחד מהזוגות ומטפלת זוגית שומעת מהם איך עברה עליהם תקופה זו, מה המסקנות של כל אחד מהם, מה הכאב שאופף אותם ואיך נראית לדעתם השלמות הזוגית, שאותה הם מעוניינים להשיג.

הטיפול הזוגי מתרחש בכמה מישורים. בשלב הראשון היועצת משוחחת עם שני בני הזוג יחד וכל אחד מהם מציף את הבעיות לעניות דעתו, בהמשך מתנהלות גם שיחות אישיות עם כל אחד מבני הזוג כדי ליצור פתיחות מקסימלית להבנת המחלוקות, אשר נראות אחרת מכל זווית ראייה.

הזוג נפגש עם המטפלת בנס ציונה והיא עושה כל שניתן כדי לגשר ולשקף לכל צד את השקפת העולם של הצד השני, את ההבנות, המחשבות והרצונות. המטרה היא לחפש דרכים שיצרו גשר מעל הפערים וזאת תוך שיתוף פעולה, הבנות כנות ואמיתיות, המון רגש, חמלה והכלה.

ההשלכות של הקורונה על הזוגיות

אפשר לראות שנוצרו בעקבות הסגר, כמה דפוסי התנהלות זוגיים כמו לדוגמה:

  • ההתכנסות המשפחתית לאורך השבועות הללו, יצרה קרבה מחודשת אצל זוגות רבים שהיו על סף פרידה. רעשי הרקע, כמו הזמן הרב שתופסת העבודה אצל אחד מבני הזוג או בגידות נראו כעת שוליים ולא רלוונטיים, כיוון שכולם היו בבית ולא עסקו בכל מה שקורה מחוץ לבית.
  • זוגות אשר עקב מרוץ החיים נפגשו מעט במהלך השבוע ועקב כך נפגמה הזוגיות שלהם, כיוון שהם עסקו יותר בנושאים הטכניים של תפעול המערך המשפחתי. כעת הם היו פתאום ימים שלמים יחד, ללא מעורבות של גורמים חיצוניים כלל. דבר זה יצר יחסים קרובים הרבה יותר לא רק בין בני הזוג, אלא יצר גם ליכוד משפחתי עם הילדים ושינוי חשיבתי בסדר העדיפויות.
  • זוגות רבים שהיחסים ביניהם נראו להם די תקינים, החליטו לעבוד על היחסים ביניהם, הם ניהלו שיחות נפש, העמיקו את שיתופי הפעולה בבית, יצרו סדר חדש ונהנו מרגעי אושר רבים בזכות הקורונה.
  • בעיות פיננסיות שליוו את בני הזוג טרם הקורונה, החמירו במהלכה, לאור הירידה בהכנסות או העובדה שלא היו הכנסות כלל. הדבר הוביל לכך שהיו בבית מתחים, לחצים ומריבות אך למרות המשבר מומלץ לבני הזוג להגיע לייעוץ זוגי כיוון שמדובר במשבר חולף שקיים סיכוי לפתור אותו.
  • בזכות הימים המרוכזים בבית, אצל זוגות רבים הופיעו מחלוקות השכם והערב על נושאים רבים הקשורים לילדים, לכסף, השגות של בן הזוג על דרכי ההתנהלות שלה וההפך, תחושות הדדיות על כך שכל אחד מהם לא מעורה מספיק בחיי השני ובמיוחד בכל הקשור לקשר עם הילדים. כאן נוצר משבר זוגי עמוק הדורש להגיע למטפלת זוגית לפני השלב הבא שהוא פרידה.

אתם מוזמנים לתאם פגישה בקליניקה יוצאת הדופן שלנו בנס – ציונה הכוללת יועצים זוגיים בעלי רזומה עשיר שיעשו כל שניתן כדי לסייע לכם בשיקום הזוגיות.

דילוג לתוכן